Kui autojuht kasutab digitaalset sõidumeerikut, siis peab ta iga päev tööaja alguses ja lõpus sisestama riigitähise (riigi tunnuse). See punk on kirjas määruses 165/2014 artiklis 34 punkt 7, mis asendab määrust 3821/85, kus antud nõue kajastus artiklis 15 punkt 5a all.

Paljud autojuhid riigitähise sisestamist aga ei tee, mistõttu on nn rikkumisi palju ja selle eest võib ka trahvi saada. TachoScan tarkvara "Juhi rikkumised" moodulist saad lihtsalt teada, kas juhid sisestavad riigitähist õigesti või mitte.

Koostasime videoklipid sellest, kuidas riigitähiseid sisestada Siemens VDO ja Stoneridge digitaalsetel sõidumeerikutel.

Riigitähis tuleb sisestada päeva alguses ja lõpus kas siis, kui juhikaart on pidevalt sõidumeerikus ja ka siis, kui viibitakse pidevalt vaid ühes riigis.

Riigisümboli sisestamine Siemens VDO digitaalse sõidumeerikuga

Riigisümboli sisestamine Stoneridge digitaalse sõidumeerikuga

Kui leiad, et õpetus oli abiks, siis oleme tänulikud, kui jagad seda infot ka nendega, kellel seda võib oma töös vaja minna, näiteks oma ettevõtte autojuhid.

Ametikoolitus OÜ on TachoScan analüüsitarkvara ametlik esindaja ja koolitaja Eestis. Samuti korraldame kutselistele autojuhtidele praktilisi, kaasahaaravaid ja kasulikke ametikoolitusi. Kui Teie autojuhtidel hakkab kutsetunnistus lõppema, siis olete oodatud meie ametikoolitustele Tallinnas, Pärnus ja Tartus või üle Eesti teie ettevõttes kohapeal.

Vaata kalendrist järgmiste ametikoolituste toimumise aegu >>

Uuri siit kutseliste autojuhtide seadusandluse kohta >>

Kõike head soovides,

Lenno Põder
koolitaja / tegevjuht
Ametikoolitus OÜ