Ühendkuningriigi Sõidukijuhtide ja Sõidukite Standardiamet (ingl Driver & Vehicle Standards Agency, DVSA), mis on üks suurimatest kontrolliasutustest Euroopas, valis kasutamiseks Inelo TachoScan kontrolltarkvara. DVSA on Ühendkuningriigi maanteetranspordi kontrolliasutus, mis viib läbi kontrolle Šotimaal, Walesis ja Inglismaal. Aastani 2014 kandis asutus nime Sõidukite ja Juhtide Teenuste Amet (ingl Vehicle and Operator Services Agency, VOSA) ning see asendati Sõidukijuhtide ja Sõidukite Standardiametiga (DVSA). Asutuses töötab 4500 inimest ning see on eksisteerinud aastast 2003 (aastani 2014 VOSA nime all).

Tellimus koosnes 294 litsentsist, kuid asutus plaanib osta veel 9 litsentsi. TachoScan Control konkureeris mitmete teiste erinevatest Euroopa riikidest pärit tarkvaradega ning läbis mitmed testid – selle tulemusena tunnustati TachoScan Controli kui kõige professionaalsemat tööriista ametnikele sõidukijuhtide tööaja kontrollimiseks.

Tarkvara paigaldamisel tutvustati uusi funktsioone, mis võimaldavad seda vastavalt DVSA vajadustele kohandada. Lisaks hõlmas tarkvara kasutusele võtmise viimane osa nädalapikkust koolitust, mille viisid Inelo koolitajad läbi Ühendkuningriigis ning mille raames koolitati välja 30 koolitajat, kes jagavad tarkvara kohta saadud infot teiste inspektoritega. Koolitus viidi läbi kahe 15 inimesest koosneva grupiga ja mõlemad grupid läbisid kahepäevase koolituse. Pärast koolitustsükli läbimist sai Inelo väga positiivset tagasisidet – programm kiirendas ja hõlbustas inspektorite tööd. Väga lühikese aja jooksul, nimelt juba esimesel koolituse päeval, tegid inspektorid TachoScan Control tarkvara abil maanteekontrolli käigus kindlaks rikkumisi.

Nüüd, pärast litsentside kätte toimetamist ja tarkvara paigaldamist kasutavad kolm asutust Ühendkuningriigis TachoScan Controli: DVSA (varasemalt VOSA), Sõidu ja Sõidukiamet (ingl Driving & Vehicle Agency, DVA) ja politsei.

Lugege kindlasti ka kommentaare DVSA inspektoritelt, kes kasutavad TachoScan Control tarkvara oma igapäevatöös:

  •  “Läbimurdeline tarkvara”
  • “See tõhustab suuresti maanteedel läbiviidavat analüüsi., millega tehakse kindlaks sõidutundide piirangute järgimine. Uus Tachoscani tarkvara töötab veatult ning sel on palju funktsioone”
  • “Võimalus jälgida ühelt ekraanilt 2 sõitjat, sõidukiüksuseid ja kiiruse andmeid….. Mitmete sõitjate ja sõidukite kiire ja selge analüüs, mis kuvatakse raportitesse inglise keeles ja sõitja emakeeles. ……….soovinimekiri ja rohkemgi! ………. See aitab meil oma oskuseid ja aega pühendada sõitjatele ja sõidukitele, mis kujutavad endas riski teeohutusele”
  • “Tachoscan tarkvara on suurepärane ja väga kasutajasõbralik, pärast kahte teekontrolli tunnen end süsteemi kasutades väga mugavalt. Tarkvara on mu algseid ootuseid kõvasti ületanud, eriti tänu võimalusele tuvastada tahhograafis tehtud muudatusi ”
  •  ……….juht, kelle kaart näitas ainult mõningaid eelnenud rikkumisi. Hoiatusi vaadates oli näha üks hoiatus sõiduki liikumise kohta ja üks teise jaotisesse kuuluvate tegevuste kohta, mõlemad sõitja päevase puhkeaja ajal…… Graafikus läksin ma otse hoiatuste kellaaja juurde ning tõepoolest, ta kaart näitas puhkust. Kiire kontroll kiirusejälgimises näitas, et 3 minuti jooksul toimus mitu alla 30-sekundilist liikumist ning seetõttu ei läinud see kaardil sõiduna kirja. Kopeerisin sõiduaja tema kaardi andmetesse, mis näitas 22 erinevat päevase puhkeaja rikkumist, mille kestuseks oli 8 tundi.”
  • “Ilma Tachoscanita poleks ma seda rikkumist tuvastanud”
  • “Olin pärast esimest kaht koolituse päeva paljude funktsioonide ja tööriistade tõttu pisut ehmunud, kuid pärast paaripäevast harjutamist olen ma siiralt õnnelik selle üle, mida see meie ülevaatajatele pakub ning kui kasulik see on nii praegu kui ka tulevikus.” 

..........................................................................................................................................................................

TachoScani tarkvara ettevõtteversiooni kasutavad tuhanded ettevõtted üle Euroopa ja väga paljud transpordifirmad ka Eestis.
TachoScani kasutamine aitab kaasa mitmete oluliste probleemide lahendamisele:
  • suureneb teadlikkus autojuhtide töö- ja puhkeaja olukorrast
  • aitab kaasa ettevõttele määratud kohustuste täitmisele nagu andmete allalaadimine, arhiveerimine, juhendamine
  • võimaldab kindlaks teha autojuhtide digitaalse sõidumeeriku kasutamise oskuse
  • võimaldab kindlaks teha autojuhtide töö- ja puhkeaja reeglite tundmise ja õige kasutamise
  • võimaldab head ülevaadet autojuhi töö- ja puhkeaja ressursi kasutamisest
  • jne.
Vaata siit TachoScani ettevõtte versiooni kohta
Eestis on TachoScani ametlikuks esindajaks ja koolitajaks Ametikoolitus OÜ. Kui teil on soov ka enda transpordifirmasse TachoScani tarkvara soetada, siis võtke meiega julgesti ühendust.

Aitame luua toimiva ja kindla töö- ja puhkeaja korralduse süsteemi.
 
Lenno Põder
tegevjuht / koolitaja
 Tel: 5077332
 E-post: lenno.poder@ametikoolitus.ee
 www.ametikoolitus.ee - uuel tasemel kutseliste autojuhtide koolitused.
 www.tachoscan.ee